Ostropestřc olej 500ml
Kód: 20017004Detailní popis produktu
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je jednoletá, nebo dvouletá bylina. Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Koncem června se na asi 1 m dlouhých lodyhách objevují purpurově červená květenství. Na konci léta se z květů vyvinou plody, které se pak sklízí. Ostropestřec mariánský má blahodárné účinky na játra. Název souvisí se starou legendou, podle níž vznikly bílé skvrny na lístech z mléka Panny Marie.
Olej z Ostropestřce je čistý, přírodní produkt, bez příměsí jiných druhů olejů, se světle nažloutlou, čirou barvou. Je lisovaný za studena, tudíž není zbaven přirozených živin ani chuťových a pachových látek. Má charakteristickou, jemnou olejovou vůni. Je v krmivářské kvalitě, určen pro hospodářská zvířata.
Při teplotách okolo bodu mrazu a nižších, se může olej z Ostropestřce zakalit. Toto však není na závadu, při vyšší okolní teplotě se zákal opět rozpustí. Olej je sice v potravinářské kvalitě, ale není manipulován v potravinářských podmínkách. Proto jej doporučujeme dávat jen zvířatům. Je to jedinečný zdroj nenasycených a vícenenasycených mastných kyselin (tzv. omega kyselin).
Pozitivní a léčivé účinky Ostropestřcového oleje jsou díky těmto látkám, které obsahuje: Karotenoidy, tokoferoly, vícenenasycené mastné kyseliny, Vitamín F a menší podíl komlpexu látek zvaných Sylimarin - vyšší obsah ho je ve slupkách semen, nebo nabízíme jeho 80% extrakt který je mnohem vhodnější k podpůrné léčbě poškozených jater.
Ostropestřcový olej je citlivý na ultrafialové záření - přímé sluneční světlo, a dlouhodobě (měsíce) na vyšší teploty (přes cca 24 °C). Proto jej uchovávejte v tmavých lahvích nebo v šeru, ideálně do 15 °C, nebo max. při pokojové teplotě. Krátkodobé zahřátí, např. při přepravě autem v létě, mu však nijak nevadí, stejně tak pokud vám zmrzne a vysráží se - nechte jej při pokojové teplotě zahřát, opět bude čirý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky stravy |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.